Hema Matras

Hema matras

Als je een nieuw matras zoekt denk je misschien helemaal niet zo snel aan de Hema. Toch is Hema al jaren een warenhuis voor alles op het gebied van wonen en hier hoort een matras natuurlijk bij. Ze besloten dat ze niet achter konden blijven met webwinkels zoals Emma en Simba en besloten hun eigen matras te ontwikkelen. Hun eigen matras is eigenlijk geïnspireerd op de Emma en gemaakt met schuim. Ze hebben net als de online aanbieders gratis levering aan huis, 100 nachten proef slapen en ze geven 10 jaar garantie op hun matrassen.

Welke materialen worden gebruikt voor een Hema matras?

Als je voor een universeel Hema matras gaat bestaat deze uit drie lagen met schuim. Het matras is in totaal 20 cm dik en de volgende schuimsoorten worden gebruikt:

Koudschuim – De onderste laag is de basis van het matras en hiervoor is gekozen voor koudschuim. Deze laag is vrij dik en zorgt ervoor dat het een stevig matras is.
Comfortschuim – Dit is de tweede laag van het matras. Het zorgt ervoor dat het matras zich aanpast aan je lichaam en de druk op je lichaam verlaagt wordt.
Toplaag – Uniek is dat het Hema matras net als de Emma gemaakt is met een toplaag van Airgocell. Deze laag zorgt vooral voor voldoende ventilatie en dat je matras droog blijft tijdens de nacht.

Kan iedereen gebruik maken van het matras?

Dankzij drie lagen met schuim past het matras zich perfect aan. De contouren van je lichaam worden door het schuim gevolgd en het matras geeft voldoende ondersteuning. Het maakt dus niet uit of je een buikslaper bent of een rugslaper. Je krijgt altijd een aangenaam ligcomfort tijdens het slapen. Het matras biedt voldoende ondersteuning vanaf 50 kg tot 130 kg. In principe kan je het matras op vrijwel iedere bedbodem leggen. Dus echt bijna iedereen kan er gebruik van maken.

Hema matras ervaringen

De Hema matras ervaringen zijn super positief. De meeste gebruikers zijn enthousiast over het matras en noemen het zelfs de beste koop. De consumentenbond vindt vooral de prijs kwaliteit hoog. Natuurlijk is het niet het beste matras op de markt, maar wel binnen z’n prijsklasse. Het is een mooi alternatief voor de budget shopper volgens de Hema matras ervaringen.

Hoe wordt het matras geleverd?

Het matras wordt gratis bij je thuisbezorgd in een compacte doos. De levering is op werkdagen binnen 24 uur geregeld. Een klein minpunt is dat het matras bij levering een nieuwe geur kan dragen. Dit kan niet fris ruiken, maar is niet schadelijk voor de gezondheid. Wil je de geur weghebben zonder te wachten? Dan kan je de hoes eventueel op 40 graden wassen.

100 dagen proef slapen

Je weet pas echt of een matras lekker ligt door hem een paar weken uit te testen. Hema geeft daarom net als de andere grote matrassen merken een 100 dagen proefgarantie. Je mag 100 dagen het matras op proef gebruiken. Is een schuimmatras helemaal niets voor je? Dan kan je hem gratis retourneren. Je krijgt dan je volledige aankoopbedrag terug. Het matras wordt gratis bij je opgehaald.

Wat kost een Hema matras?

De materialen die gebruikt worden voor het maken van een Hema matras zijn vergelijkbaar met een Emma. Uiteraard zitten er in een Emma wel nog wat andere technologieën en extra lagen in verwerkt. Maar hier is de prijs ook naar. Een 80 x 200 cm matras kost 279 euro. Een 90 x 200 cm matras kost 299 euro. Zoek je een matras voor een tweepersoonsbed? Dan moet je rekenen op 599 euro voor een 180 x 200 cm matras. Voor de actuele prijzen kan je het beste de website van de Hema bekijken.

Hema matras uittesten

Wil je het matras liever even in het echt gezien hebben? Als je een Hema met slaapafdeling in de buurt hebt, dan kan je het matras in het echt uitproberen. Helaas zie je het matras dan een paar minuten. Je krijgt dan geen goed beeld van het matras. Je kan veel beter gebruik maken van de 100 dagen slaapgarantie. Na drie tot vier weken is een matras goed afgesteld op jouw lichaam. Je weet dan pas echt of een matras goed bij je past. Mocht je het matras wel eerst in het echt zien, dan zijn er inmiddels ruim 50 winkels waar je de matrassen kan testen. Je kan hem vervolgens online bestellen en bij je thuis laten bezorgen.

Betaalmethodes bij een Hema matras

In de Hema webshop kan je betalen met verschillende betaalmethodes. Je kan je matras betalen met: iDeal, Paypal of een creditcard. Het is helaas via de Hema niet mogelijk om in termijnen te betalen. Dit is jammer vooral als je het geld voor een nieuwe matras nog niet direct hebt liggen.

10 jaar garantie op je nieuwe matras

Als je voor een paar honderd euro een nieuw matras aanschaft wil je er natuurlijk wel lang plezier van hebben. Hema geeft daarom 10 jaar garantie op de aanschaf van een nieuw matras. Hou er wel rekening mee dat dit alleen op fabricagefouten is. Als er binnen 10 jaar een fabricagefout in het matras zit krijg je gratis een nieuwe. Gewone slijtage of een kapot matras door verkeerd gebruik wordt helaas niet vergoed.

Wat zijn de pluspunten van een Hema matras vergeleken met andere matrassen?

• Een uitstekend matras voor een lage prijs. Het matras is gemiddeld drie keer goedkoper dan andere matrassen van dezelfde kwaliteit.
• Je hoeft geen topper te kopen dankzij het comfort van het matras.
• One-fits-all matras. Dit matras kan dus als buikslaper, rugslaper en zijslaper.
• Geen leveringskosten en binnen 24 uur bij je thuisbezorgd
• 100 nachten proefslapen. Niet naar je zin? Hema haalt het matras gratis bij je op.

Vergelijk het Hema matras met andere matrassen

Voor de prijs die de Hema vraagt hebben ze een prima matras gemaakt. Natuurlijk is het matras niet zo innovatief als een Simba of Emma matras. Daarbij zijn niet alle maten verkrijgbaar en is het matras slechts 20 cm dik. Maar voor de prijs die ze vragen kan je er nog lang plezier aan beleven. Een prima matras en voordeliger, dan de meeste andere matrassen van gelijkwaardige kwaliteit.