Muun Matras

Muun matras

In 2014 werd de Duitse start-up Muun opgericht. Het doel van het bedrijf is om comfortabele matrassen te ontwikkelen, maar vooral betaalbare matrassen. Hierbij is er rekening gehouden met een strak design in combinatie met het ultieme comfort. De matrassen liggen dus niet alleen lekker, maar zien er ook goed uit. Een verschil met andere online matrassen is dat je Muun zelf kan samenstellen. Je kan zo je eigen unieke matras ontwerpen op basis van je persoonlijke wensen. Hierbij kan je bijvoorbeeld zelf de kern van het matras uitkiezen en de hardheid van het matras. Dit maakt Muun uniek in z’n soort!

Welke materialen worden gebruik voor een Muun matras?

Muun is een schuimmatras en de samenstelling bestaat vooral uit verschillende soorten schuim. Deze kunnen aangepast worden aan je eigen wensen. Wij hebben de materialen voor je op een rijtje gezet:

Traagschuim – De basis bestaat uit traagschuim. Deze laag zorgt ervoor dat het matras zich perfect vormt rond je lichaam. Je lichaamsgewicht wordt ook beter verdeeld over het matras. De laag traagschuim is 2 cm dik.
Talalay Latex – Een natuurlijk materiaal dat ervoor zorgt dat het matras langer meegaan en goed ventileert. Deze laag is 2 cm dik.
Pantera schuim – Opnieuw een 2 cm dikke laag met natuurlijk schuim. De laag zorgt voor een uitstekende ventilatie en een verlenging van de levensduur.
Koudschuim kern – Dit is de laag die je zelf kan samenstellen. Je kan voor een stevige koudschuim kern van 6 cm kiezen of voor een zachte van 12 cm. Een zachte kern zorgt ervoor dat het matras iets meer inzakt als je erop ligt. In de laag zijn 7 comfort zones verwerkt om je lichaam het optimale comfort tijdens het slapen te geven.
Hoeslaken – De toplaag is een hoeslaken gemaakt uit 100% polyester en kan gewassen worden op 60 graden. De toplaag is eventueel geschikt voor mensen met een allergie.

Kan iedereen gebruik maken van het matras?

Doordat je het Muun matras helemaal zelf kan samenstellen is het voor iedereen geschikt. Als je bijvoorbeeld kijkt naar het alternatief Emma, dan heb je geen keuzes uit hardheid. Je moet het doen met de standaard hardheid van het matras. Bij Imuun kan dit wel. Het matras is ook geschikt voor alle bedden die er zijn. Je kan het matras op een lattenbodem leggen of op een boxspring bed. Iedereen slaapt anders en gelukkig kan het matras hierop aangepast worden. Het nadeel is dat je partner misschien een andere voorkeur hebt. Gelukkig kan je bij Muun links en rechts aanpassen. Je kan zo beide lekker slapen.

Muun matras ervaringen

De Muun matras ervaringen zijn super positief. Het bedrijf is aangesloten bij Trusted Shops. Consumenten kunnen hier hun ervaring achterlaten. Van de vijf sterren scoort het matras volgens de Muun matras ervaringen een 4.44. Kortom een super beoordeling. Vooral het feit dat je beide kanten apart kan aanpassen bij een tweepersoonsmatras wordt als positief ervaren. Daarbij heet Muun ook o de Red Dot Award gewonnen. Eén van de belangrijkste awards voor design producten. Met de award is het matras uitgeroepen tot het beste matras in z’n soort.

Hoe wordt het matras geleverd?

Als je een bestelling plaatst wordt het matras binnen 3 tot 6 werkdagen bij je thuisbezorgd via DPD. Het matras wordt vacuüm verpakt en past hierdoor in een grote doos. Bestel je een tweepersoonsmatras? Dan ontvang je twee enkele matrassen die je aan elkaar kan koppelen. Dankzij een speciale cover en topmatras zal er geen spleet te voelen zijn. Je hebt gewoon het idee dat je op een tweepersoonsmatras slaapt. Voor de verzending worden geen kosten gerekend.

100 dagen proef slapen

Het is lastig om een matras online te testen. Je weet niet wat voor een matras je in huis haalt. Maar ook als je naar de winkel gaat kan je een matras nooit echt testen. Je ligt er hoogstens een paar minuten op en geen hele nacht. Muun geeft daarom de 100 dagen proef slapen garantie. Blijkt je matras niet lekker te liggen? Dan krijg je geld terug en halen ze je matras gratis op. Hou er wel rekening mee dat het 3 tot 4 weken duurt voor het matras zich aangepast heeft aan je lichaam. Geef je lichaam dus de tijd om aan je nieuwe matras te winnen. Vindt je het na 1 of 2 maanden nog steeds niets? Dan kan je hem gratis retourneren en wordt het matras gerecycled.

Wat kost een Muun matras?

De kosten zijn afhankelijk van de maat en of je een topper erbij neemt. Een 80 x 200 cm matras zonder topper is vanaf 390 euro. Een matras zonder topper 90 x 200 cm is vanaf 440 euro. Een tweepersoonsmatras zonder topper 180 x 200 cm is vanaf 790 euro. De topper is hierbij wel noodzakelijk omdat je anders een kuil krijgt. Met topper ben je vanaf 1040 euro kwijt voor een tweepersoonsmatras. Voor de meest actuele prijzen kan je het beste de website van Muun checken.

Betaalmethodes Muun matras

Een nieuw Muun matras bestel je online via de website van Muun. Je kan hier betalen per iDeal, creditcard, Paypal of achteraf op factuur. Het is helaas niet mogelijk in Nederland om in termijnen te betalen. Dit kan bij andere matrassen webshops wel.

10 jaar garantie op je nieuwe matras

Je krijgt bij de aanschaf van je nieuwe matras 100 dagen proef slapen. Als het matras niet bevalt binnen 100 dagen krijg je zonder reden je geld terug. Als je het matras besluit te houden krijg je er 10 jaar garantie op. De garantie is op fabricagefouten. Als er een fabricagefout in het matras zit wordt deze gratis omgeruild voor een nieuw matras. Helaas valt foutief gebruik of slijtage niet onder de garantie.

Wat zijn de pluspunten van Muun vergeleken met andere matrassen?

• 10 jaar garantie en 100 dagen proef slapen
• De mogelijkheid om de hardheid in te stellen
• Bij een tweepersoonsbed kan je de linkerkant en rechterkant apart samenstellen.
• Een matras die echt 100% bij je past!
• Het design van het matras is beloond met de prestigieuze Red Dot Award voor beste design in 2017.

Vergelijk Muun met andere matrassen

Je kan Muun via onze site online vergelijken met andere matrassen. Je ziet meteen welk matras het beste bij je past. Muun is een schuimmatras en kan je vergelijken met een Hema matras of een Emma matras. Kijk goed wat de verschillen zijn en welk matras het beste bij je wensen past. Het grote voordeel van Muun is dat je zelf de hardheid kan aanpassen. Dit kan je zelfs per kant bij een tweepersoonsbed. Voor de rest worden er verschillende materialen gebruikt die je online kan vergelijken via onze site met de andere matrassen.