Simba Matras

Simba matras

Je bent op zoek naar een matras, maar eigenlijk ben je nog aan het oriënteren welke het beste bij je past. Wij helpen je graag met matrassen vergelijken via onze website. We hebben verschillende matrassen voor je op een rijtje gezet waaronder het Simba matras. Dit matras wordt de nieuwe generatie met matrassen genoemd. Het matras wordt sinds 2015 gemaakt in het Verenigd Koninkrijk. Verschillende nieuwe wetenschappelijke onderzoeken naar slaap zijn gebruikt om volgens Simba zelf het perfecte allround matras te ontwikkelen. Ze zijn zelf ontzettend overtuigd van hun matras dat ze zichzelf Simba genoemd hebben. In Swahili betekent dit wordt: Koning van de slaap.

Welke materialen worden gebruikt voor het maken van een Simba matras?

Simba noemt z’n eigen matrassen hybride matrassen. Dit betekent dat ze geschikt zijn gemaakt voor iedere type slaper. Om het matras voor elk type slaper perfect te maken worden er verschillende materialen gebruikt. Wij hebben de materialen waaruit het matras is opgebouwd voor je op een rijtje gezet:

Comfortlaag – De comfortlaag is eigenlijk de laag waar je direct op slaapt. De laag is gemaakt uit 100% polyester en reguleert de temperatuur en zorgt voor ventilatie. Wil je de bovenste laag wassen? Geen probleem, de hoes is af te ritsen en op 30 graden te wassen.

Simbatex – Dit is een laag gemaakt van latex en is 5 cm. Deze laag is speciaal aangebracht voor verkoeling. Vaak wordt er bij een matras traagschuim als bovenlaag gebruikt. Dit wordt ontzettend warm tijdens de nachtrust. De Simbatex laag voorkomt dat je matras te warm wordt. Last van een latex allergie? Het gaat hier om kunstmatig latex waar je geen allergie van krijgt.

Pocketvering – Uniek bij de Simba matrassen is dat er 2.500 conische veren in het matras zitten. Deze bewegen constant met je mee als je in je slaap beweegt. Ze zorgen voor de perfecte ondersteuning tijdens het slapen. De vering heeft een hoog draagvermogen. Je merkt dankzij de vering ook dat het matras een enorme veerkracht heeft. Vanwege het grote aantal veren onderscheidt Simba zich echt met de concurentie. Er zijn maar weinig matrassen met zoveel veren.

Visco-elastisch traagschuim – Traagschuim vormt zich perfect naar je lichaam en neemt de contouren van je lichaam aan. Je blijft zo ontspannen liggen en slaapt rustiger. De schuimlaag is 3 cm dik en zorgt ervoor dat het gewicht van je lichaam egaal over het matras wordt verdeeld. De traagshuim laag is perfect afgesteld op de pocketvering in het matras. Het nadeel van traagschuim is de temperatuur. Je krijgt het al snel te warm op het matras. Door de combinatie met pocketvering en slechts 3 cm traagschuim krijg je het niet te warm.

Koudschuim – Het matras is afgewerkt met een stabiele schuimlaag van 15 cm. Het is eigenlijk de basis van het matras en zorgt voor stevigheid. Het traagschuim is voorzien van 7 comfortzones. Je krijgt dankzij de comfortzones een stabiele ondersteuning tijdens het slapen. Op meerdere punten wordt je ondersteund en dit scheelt je weer rugpijn in de ochtend.

Simba matras ervaringen

Als je nog niet bekend bent met het matras wil je graag weten wat de ervaringen van anderen zijn. Van alle matrassen op de markt is Simba het meest geavanceerde matras op de markt. Het is eigenlijk het enige echte hybride matras waarbij meerdere technologieën met elkaar gecombineerd worden. De Simba ervaringen zijn dan ook positief. Door de combinatie van meerdere lagen en een groot aantal veren zorgt het voor het ultieme slaapcomfort. Volgens de Simba ervaringen past het matras zichzelf perfect aan bij je lichaam. Volgens een onafhankelijk onderzoek van The Gild slapen Simba eigenaren gemiddeld 21 minuten langer per nacht, dan eigenaren van een ander matras. Dit geeft wel aan dat het matras comfortabel ligt.

Is Simba echt een allround matras?

Ben je iemand die soms op z’n rug slaapt en op andere momenten op je buik of zij? Dan is het handig om voor een allround matras te kiezen. Je weet dan zeker dat je matras zich altijd aanpast aan jouw houding. Je slaaphouding kan per keer verschillen en het is dan fijn als je matras hierbij goed aansluit. De pocketveren in het matras bewegen individueel om je heen. Dit maakt het matras responsief. Als je op je zij draait past het matras zich hierop aan. Hierdoor maakt het niet uit welke slaaphouding je aanneemt. Een ander voordeel is dat je slaaphouding niet meer uitmaakt voor je partner. Als je partner een rugslaper is en je zelf een zijslaper bent heb je soms twee verschillende matrassen nodig. Bij Simba is dit niet nodig. Doordat de pocketverig alleen rond je lichaam beweegt merkt je partner het ook niet als je jezelf omdraait. Je hebt dus geen last meer van een partner die veel beweegt in z’n slaap.

Matras kan op vrijwel iedere ondergrond gebruikt worden

Een ander pluspunt is dat je de matrassen op vrijwel iedere ondergrond kan gebruiken. Het maakt dus niet uit of je een lattenbodem hebt of een boxspring. In het ergste geval zou je het matras zelfs op een paar pallets kunnen zetten. Het is zelfs mogelijk om dit matras te combineren met een elektrische bodem. Is jouw matras aan vervanging toe? Dan kan je dus gewoon voor een Simba matras kiezen ongeacht wat voor een bed je bezit. Het matras kan echt met elk type bed samen.

Levering van je nieuwe matras

Je besteld een Simba matras gewoon online. Als je online een bestelling plaatst kan je zelf een bezorgoptie kiezen. Je kan kiezen uit UPS en Post NL. Ongeacht jouw keuze is de levering altijd gratis. Als je voor 12.00 een bestelling plaatst kan je nieuwe matras de volgende dag al door UPS bezorgd worden. UPS bezorgd alleen doordeweeks. Een andere optie is bezorging via Post NL. Het voordeel van levering via Post NL is dat je matras zelfs geleverd wordt in de kamer naar keuze. In een tijdvlak van 3 uur wordt je matras bezorgd. Dit gebeurt tussen 08.00 en 20.00 van maandag tot en met zaterdag. Wil je graag dat we je oude matras meenemen? Geen probleem, geef dit aan en ze nemen hem mee bij bezorging van je nieuwe matras. Je oude matras wordt gerecycled of gedoneerd aan een goed doel. Helaas kunnen ze je oude bed niet meenemen alleen het oude matras.

Verpakking van het matras

Als je voor de basic optie via UPS kiest word het matras in een doos van 50x50x105 cm geleverd. Het matras is vacuüm verpakt, waardoor hij eenvoudig vervoerd kan worden. Als je het matras hebt uitgepakt keert hij terug in z’n originele staat. Dit duurt wel even het matras moet namelijk even bijkomen. Gemiddeld duurt dit 3 tot 5 uur. Doe dit in een ruimte met voldoende ventilatie. Na 3 tot 5 uur is het matras in originele vorm en kan je erop slapen.

100 dagen proefslapen

Online een matras bestellen is natuurlijk lastig. Je hebt er nooit op gelegen of het matras in het echt aangevoeld. Daarom geeft Simba je een garantie dat het matras echt goed is en bij iedereen aansluit. Natuurlijk mag je hier anders over denken. Het zou kunnen dat je denkt dat het matras helemaal niets is. Je mag dan binnen 100 dagen het matras retourneren. Hou er wel rekening mee dat je matras nieuw is en nog ingelegen moet worden. Je lichaam moet ook wennen aan je nieuwe matras. Dit kost ongeveer 3 tot 4 weken. Als je na 4 weken denkt dat het matras nog steeds niets is, dan kan je hem retourneren. Ze halen het matras gratis bij je thuis op.

Wat gebeurt er als een matras retour gestuurd wordt?

Het kan natuurlijk gebeuren dat je na 100 dagen besluit dat het matras niet is. Je stuurt het matras retour en je krijgt je volledige aankoopbedrag terug. Maar wat gebeurt er met een matras die honderd dagen lang door iemand gebruikt is? Uiteraard gaan ze hem niet naar iemand anders sturen. Eerst wordt het matras volledig gereinigd, zodat deze eigenlijk weer als nieuws. Vervolgens kunnen onderdelen gerecycled worden of het matras wordt gedoneerd aan een goed doel. Het matras wordt dus nooit opnieuw aan iemand anders verkocht.

Het matras eerst uitproberen in de winkel

Ondanks dat de service online prettig is kunnen we het ons goed voorstellen dat je het matras eerst zelf wilt zien en testen. Dit snappen ze bij Simba ook en daarom zijn ze een exclusieve samenwerking aangegaan met Goossens. In de wonen en slapen filialen kan je het matras in et echt zien en uitproberen door er even op te gaan liggen. Het is ook mogelijk om het matras via Goossens te bestellen. Hier zit alleen wel een nadeel aan. De garantievoorwaarden vallen dan onder Goossens. Als er een probleem is met het matras, dan wordt dit niet door de nette service van Simba opgelost. Goossens moet dan een oplossing voor je regelen. Een extra voordeel heeft het shoppen van een nieuw matras bij Goossens niet. Ondanks dat je er even op hebt kunnen liggen krijg je nooit een goed beeld van het matras. Je hebt pas echt een goed beeld als je hem en tijdje in gebruik hebt. Je kan dus veel beter gebruik maken van de 100 dagen testen garantie via Simba zelf.

Wat kost een Simba matras?

Voor de kwaliteit die je krijgt zijn de prijzen ontzettend scherp. Vooral als je het vergelijkt met kwalitatief dezelfde matrassen. Dit komt doordat je het matras rechtstreeks bij Simba aanschaft en niet via een tussenpersoon. Daarbij worden de matrassen uitsluitend online verkocht om de kosten laag te houden. Een 80×200 cm matras is verkrijgbaar vanaf 399 euro. Een 90 x 200 cm matras kost 499. Een tweepersoonsmatras van 180 x 200 cm kost 849 euro. Voor de actuele prijzen willen we je wel adviseren om even online te kijken. De prijzen kunnen natuurlijk veranderen en zijn actueel op de website van Simba.

Simba babymatras

Je wilt natuurlijk niet alleen zelf lekker slapen, maar ook dat je kleintje comfortabel kan slapen. Het hybride babymatras is gemaakt van pocketveren en schuim in combinatie met een hypoallergene topping. Vanaf de geboorte kan het matras de optimale ondersteuning voor je kindje geven. De matrashoes is eenvoudig te reinigen. Je kan deze van het matras afritsen en op 40 graden wassen. De zachte hoes heeft ook een ademend vermogen en voorkomt oververhitting.

Boxspring bij je nieuwe matras

Je kan een Simba matras prima gebruiken om het matras van je boxspring te vervangen. Als je bed ook aan vervanging toe is kan je overwegen om een boxspring aan te schaffen van Simba zelf. Een boxspring is voorzien van een modern design en zorgt voor de perfecte nachtrust. Dankzij de moderne stijl past hij eigenlijk in iedere slaapkamer. Je kan hem direct met je nieuwe matras mee bestellen. Het bed kan je eenvoudig zelf in elkaar zetten. Dit duurt slechts 20 minuten.

Betaalmethodes bij je Simba matras

Als je online een nieuw matras besteld wil je natuurlijk wel eenvoudig kunnen betalen. Gelukkig is dit geen enkel probleem want je kan via de website eenvoudig met je favoriete betaalmethode betalen. Het is mogelijk om te betalen via Paypa, iDeal of via een creditcard. Ze kunnen het bij Simba goed voorstellen dat je het geld misschien niet direct hebt liggen. Een nieuw matras kan een flinke uitgave zijn. Een alternatief is voor via In3 met 0% rente in drie termijnen te betalen. Het eerste termijn betaal je met iDeal. De andere twee termijnen worden in twee manden afgeschreven. Elke 30 dagen wordt het termijn automatisch afgeschreven van je bankrekening.

10 jaar garantie op je nieuwe matras

Simba biedt echt 10 jaar volledige garantie op hun matrassen. Hier zitten geen verborgen lettertjes aan verbonden. Als er binnen 10 jaar een productiefout in het matras zit ruilen we hem om voor een nieuwe. Dit doen we gratis en voor niets. Hierbij dekken we echt alle productiefouten zelfs de hoes. Slijtage of foutief gebruik door de klant zelf valt helaas niet onder de garantie. Let wel goed op! Je garantie vervalt bij foutief gebruik. Bij goed gebruik hoort o.a. het keren van je matras. Let op dit betekent niet het omdraaien van je matras, maar het keren. Dit doe je de eerste drie maanden elke maand en daarna één keer per half jaar. Als je dit niet doet en er ontstaat hierdoor slijtage binnen 10 jaar, dan valt dit niet binnen de garantie.

Beoordelingen Simba matras

Het Simba matras scoort eigenlijk altijd wel goed in de onafhankelijke beoordelingen. De kwaliteit is vergelijkbaar met Emma alleen is Simba een ander type matras. Dit matras is namelijk op basis van vering in plaats van enkel schuim. De beoordelingen op de website zijn ook positief. Er staan ruim 5.000 onafhankelijke beoordelingen online. De beoordelingen geven de site vijf sterren van de vijf. Dit betekent dat een groot deel van de klanten tevreden zijn. Ze noemen het matras stuk voor stuk een top aankoop. Het is natuurlijk fijn om dit te horen van andere gebruikers. Vooral als je zelf nog geen ervaring hebt met het matras.

Wat zijn de pluspunten van Simba vergeleken met andere matrassen?

• Simba eigenaren slapen volgens een onafhankelijk onderzoek gemiddeld 21 minuten langer op dit matras vergeleken met andere matrassen. Kortom je krijgt meer nachtrust met dit matras.
• Simba is een mix van meerdere slaaptechnologieën in één matras. Er wordt dus niet alleen voor vering of alleen voor schuim gekozen. Je krijgt dus het beste van alles in één matras. Weet je niet of je graag vering wilt of juist graag schuim? Met dit matras hoef je niet te kiezen!
• 10 jaar garantie geeft aan dat de kwaliteit hoog is en ze er zelf op vertrouwen.
• Geen idee of dit matras iets voor je is? Probeer het 100 dagen gratis uit. Is het matras niets voor jouw? Je kan het matras gratis retourneren. Je krijgt hierbij altijd je volledige aankoopbedrag terug.
• Dankzij een laag latex en vering reageert het matras uitstekend op je lichaam.
• Uniek is dat er 2500 pocketveren in één matras verwerkt zijn.
• Uitstekende ondersteuning en stabiliteit tijdens het slapen
• De hoes van het matras is afneembaar en te wassen in de wasmachine.
• Je bent niet verplicht om een apart matras voor je partner aan te schaffen omdat hij een buikslaper is. Dit matras past zich rond je lichaam aan en zorgt ervoor dat je altijd comfortabel ligt.
• Problemen met je partner als hij/zij zich omdraait in bed? Doordat de pocketvering zich rond alleen jouw lichaam vormt voel je het niet als je partner zich aan de andere kant van het bed omdraait. Aparte matrassen is nu niet meer nodig!

Vergelijk Simba met andere matrassen

Online kan je de verschillen vergelijken tussen bijvoorbeeld Simba en Emma. Emma is bijvoorbeeld een matras op basis van schuim. Simba is een matras op basis van schuim en pocketvering. Je hebt zo een hybride allround matras die je kan gebruiken voor een comfortabele nachtrust. Naast de matrassen met elkaar vergelijken kan je onafhankelijke reviews lezen voor je een weloverwogen keuze maakt. Je kan zelf bepalen welk matras het beste bij je past.